Skip to main content

Skotta säkert

Det är viktigt att takskottning utförs på ett kontrollerat, säkert och professionellt sätt.

Under vintern är många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i behov av takskottning. För att arbetet ska utföras på ett kontrollerat, säkert och professionellt sätt bör licenserade takskottare anlitas. Ett viktigt skäl att anlita licensierade takskottare är, förutom att det minskar skador, är att de flesta försäkringsbolag har krav på licensiering för att entreprenörens försäkring ska gälla.
  • Tänk på att genomföra riskanalys av taket innan snön kommer. Arbetsgivaren som åtar sig snöskottning ansvarar för att takens säkerhetsanordningar är i gott skick och bör därför förbereda sig inför vinterns aktiviteter.
  • Skotta säkert är ett utbildningsprojekt som ska leda till ökad säkerhet kring skottning av tak. Takskottare som är licenserade enligt ”Skotta säkert” har god kunskap om hur de ska arbeta för att undvika skador på fastigheter, personer och egendom

För mer information om webbutbildningen besök Skotta säkerts webbplats . Här kan ni läsa om kursens upplägg och priser. Genom att gå webbutbildningen blir kursdeltagaren licensierad takskottare.